Blog

burger

10 pomysłów na smaczne przekąski idealne na firmowe bankiety 

Przekąski zimne, przystawki i słodkie przysmaki to najczęściej podawane dania na firmowych spotkaniach. Można je jeść na stojąco, nie spiesząc się, prowadząc ożywione rozmowy. Polecamy 10 top przekąsek, które sprawią, że twój bankiet będzie wyjątkowy. 

Czytaj więcej

szykowanie wesela

Dobre jedzenie jako gwarancja udanego wesela

Dobre jedzenie i dobra muzyka to najważniejsze elementy udanego wesela. Zaplanowanie ich jednak nie jest prostym zadaniem. Jak bowiem zadowolić wszystkich, jeśli zaproszeni goście różnią się gustem muzycznym i preferencjami kulinarnymi? Podpowiadamy, jak pomysłowo zaplanować weselne menu. 

Czytaj więcej

impreza firmowa

Jak zorganizować catering na firmową imprezę mikołajkową?

Imprezy okolicznościowe integrują pracowników, poprawiają atmosferę w miejscu pracy, a z czasem stają się przedmiotem miłych wspomnień i opowieści. Podpowiadamy, jak urządzić Mikołajki w miejscu pracy. 

Czytaj więcej

zestaw

Catering kontra restauracja - na co się zdecydować przy organizacji przyjęcia rodzinnego?

Organizujesz imieniny, twoja babcia obchodzi 80. urodziny, a może twoi rodzice mają okrągłą rocznicę ślubu? Chcesz urządzić wyjątkowe przyjęcie, które na długo zapadnie wszystkim w pamięci? Podpowiadamy, jak to zrobić. 

Czytaj więcej

stołówka

Czym powinna się wyróżniać dobra stołówka pracownicza?

Smaczny i zdrowy posiłek to niezbędny element udanego dnia w pracy. Wykwintne jedzenie jest także ważnym aspektem spotkań szkoleń i spotkań biznesowych. Dobra stołówka pracownicza musi spełniać wszystkie wymagania stawiane przez przepisy prawne. Powinna też być dostosowana do specyficznych potrzeb osób z niej korzystających. Dowiedz się, jak zadbać o zdrowie i dobry nastrój swoich pracowników. 

Czytaj więcej

impreza w ogrodzie

Jak zamówić catering na imprezę okolicznościową?

Cateringiem nazywana jest usługa polegająca na przygotowaniu dań, ich odpowiednim przechowywaniu, transporcie oraz serwowaniu. Rozwiązanie te cieszy się stale rosnącą popularnością – także w kręgach biznesowych, kiedy to firma zamawia catering w celu przygotowania posiłków na spotkania z partnerami, czy też imprezy integracyjne dla pracowników organizacji. Do podmiotów decydujących się na skorzystanie z usług firm cateringowych zaliczani są przede wszystkim klienci indywidualni, którzy chcą urozmaicić menu podawane na imprezach okolicznościowych. Jest rozwiązanie zapewniające nie tylko wyśmienity smak przyrządzonych potraw, ale także szeroki wybór serwowanych dań i przekąsek.

Czytaj więcej

catering

3 rzeczy, na które warto zwrócić uwagę podczas wyboru cateringu

Catering to nazwa usługi prowadzonej przez firmy lub restauracje. Polega ona na wcześniejszym przygotowaniu posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami opisanymi przez Dobrą Praktykę Cateringową, a następnie dostarczeniu ich w wyznaczone miejsce, gdzie potrawy będą odpowiednio przechowywane i serwowane. Catering najczęściej kojarzony jest z szeroko pojętą obsługą gastronomiczną imprez okolicznościowych. Usługa ta nie ogranicza się jednakże do przygotowywania menu na wspomniane przyjęcia – firmy cateringowe oraz restauracje niejednokrotnie przygotowują posiłki, które podawane są pacjentom w szpitalach, pracownikom większych przedsiębiorstw, czy też uczestnikom wydarzeń odbywających się w plenerze. Sporą popularnością może pochwalić się również catering dietetyczny, którego misją jest przygotowanie dań nie tylko smacznych, ale przede wszystkim zdrowych i niskokalorycznych. Czy wiesz, na co zwrócić uwagę wybierając catering odpowiadający Twoim potrzebom?

Czytaj więcej

dostawa cateringu

Czym jest tzw. Dobra Praktyka Cateringowa?

Catering jest usługą polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków w miejsce wyznaczone przez klienta. Firmy lub restauracje realizujące usługę, mają w swojej ofercie różne rodzaje cateringów – zapewniają oni obsługę gastronomiczną imprez okolicznościowych, także tych kameralnych przeżywanych w gronie rodziny, jak również przygotowują menu dla placówek szpitalnych, czy przedsiębiorstw. Od kilku lat rosnącą popularnością cieszy się także catering dietetyczny, który ułatwia zrzucenie zbędnych kilogramów, a jednocześnie gwarantuje, że przygotowane posiłki będą bogate w niezbędne mikro- i makroelementy. Każdy podmiot realizujący usługi w zakresie cateringu obowiązuje Dobra Praktyka Cateringowa. Czym ona jest i o czym mówi?

Czytaj więcej

pracownicy budowlani

Kiedy pracodawca ma obowiązek zapewnienia posiłków regeneracyjnych?

Pracownicy są niewątpliwie cenni dla każdej firmy i często decydują o jej sukcesie. Po stronie pracodawcy leży zapewnienie swoim pracownikom warunków, które umożliwią im spokojne i bezproblemowe wykonywanie swojej pracy. Czasami pracodawca, oprócz podstawowych obowiązków, jakie na nim ciążą, jest zobowiązany także do zapewnienia swoim pracownikom posiłków, np. korzystając z usługi cateringu dla firm.  Kiedy ma to miejsce i jakie są dokładne zobowiązania pracodawcy w tym zakresie?

Czytaj więcej

dziewczynka

Komunia z cateringiem - oszczędność czasu, nerwów i pieniędzy

Komunia święta jest wielkim przeżyciem duchowym zarówno dla dziecka, jak i dla rodziców. Jednak na rodzicach spoczywa odpowiedzialność przygotowania przyjęcia dla rodziny z tej okazji. Przygotowanie go samodzielnie jest bardzo trudne, zwłaszcza dla większej ilości osób. Ugotowanie posiłków, przygotowanie przystawek i jednoczesne spędzanie czasu z dzieckiem w tym szczególnym dniu jest praktycznie niemożliwe do połączenia.

Czytaj więcej