Blog

Stół przygotowany na przyjęcie gości

Jak zamówić catering na imprezę okolicznościową?

Cateringiem nazywana jest usługa polegająca na przygotowaniu dań, ich odpowiednim przechowywaniu, transporcie oraz serwowaniu. Rozwiązanie te cieszy się stale rosnącą popularnością – także w kręgach biznesowych, kiedy to firma zamawia catering w celu przygotowania posiłków na spotkania z partnerami, czy też imprezy integracyjne dla pracowników organizacji. Do podmiotów decydujących się na skorzystanie z usług firm cateringowych zaliczani są przede wszystkim klienci indywidualni, którzy chcą urozmaicić menu podawane na imprezach okolicznościowych. Jest rozwiązanie zapewniające nie tylko wyśmienity smak przyrządzonych potraw, ale także szeroki wybór serwowanych dań i przekąsek.

Impreza

3 rzeczy, na które warto zwrócić uwagę podczas wyboru cateringu

Catering to nazwa usługi prowadzonej przez firmy lub restauracje. Polega ona na wcześniejszym przygotowaniu posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami opisanymi przez Dobrą Praktykę Cateringową, a następnie dostarczeniu ich w wyznaczone miejsce, gdzie potrawy będą odpowiednio przechowywane i serwowane. Catering najczęściej kojarzony jest z szeroko pojętą obsługą gastronomiczną imprez okolicznościowych. Usługa ta nie ogranicza się jednakże do przygotowywania menu na wspomniane przyjęcia – firmy cateringowe oraz restauracje niejednokrotnie przygotowują posiłki, które podawane są pacjentom w szpitalach, pracownikom większych przedsiębiorstw, czy też uczestnikom wydarzeń odbywających się w plenerze. Sporą popularnością może pochwalić się również catering dietetyczny, którego misją jest przygotowanie dań nie tylko smacznych, ale przede wszystkim zdrowych i niskokalorycznych. Czy wiesz, na co zwrócić uwagę wybierając catering odpowiadający Twoim potrzebom?

Wybór cateringu

Czym jest tzw. Dobra Praktyka Cateringowa?

Catering jest usługą polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków w miejsce wyznaczone przez klienta. Firmy lub restauracje realizujące usługę, mają w swojej ofercie różne rodzaje cateringów – zapewniają oni obsługę gastronomiczną imprez okolicznościowych, także tych kameralnych przeżywanych w gronie rodziny, jak również przygotowują menu dla placówek szpitalnych, czy przedsiębiorstw. Od kilku lat rosnącą popularnością cieszy się także catering dietetyczny, który ułatwia zrzucenie zbędnych kilogramów, a jednocześnie gwarantuje, że przygotowane posiłki będą bogate w niezbędne mikro- i makroelementy. Każdy podmiot realizujący usługi w zakresie cateringu obowiązuje Dobra Praktyka Cateringowa. Czym ona jest i o czym mówi?

Dostawa